steampunk heart
Uncategorized

Acuzații: Iohannis, Ponta, Oprea şi Tobă, în mega-dosarul drogurilor Hexi Pharma

Între iunie 2014 — februarie 2015, Ministerul de Interne ar fi contractat de la compania Dow-Chemical din SUA, prin intermediul reprezentanței Dow-Chemical din România, trei importuri de napalm pentru aprovizionarea unităţilor militare, relatează o sursă pentru us24.ro.

În containerele cu napalm ar fi fost introduse pachete cu drogul numit DOM, produs tot de către compania americană, singura din lume cu licenţă DEA pentru producţia de dom. Rapoartele informative ale SRI ar fi arătat legătura directă între ministrul de Interne şi patronul Hexi Pharma. De asemenea, SRI ar fi arătat că Hexi Pharma, din dom-ul ajuns ilicit, s-a produs anhidridă acetică.

“S-a demonstrat, aşadar, de către Serviciul Român de Informaţii, că stocurile de anhidridă acetică proveneau din precursorul DOM pe care, prin intermediul lui Oprea Gabriel, ministrul Internelor şi “vicepremier pe probleme antitero”, îl livrase compania Dow-Chemical, cea cu care ministrul încheiase contracte de livrare pentru unităţi ale internelor, de napalm”, scrie sursa pentru us24.ro.

Cele două rapoarte SRI din data de 3 septembrie 2015 ar fi avut la bază dosarul de urmărire informativă cu numărul 8832, titlul “Hxp”. Ele erau diferite de cele pe care SRI le trimisese anterior preşedintelui României, premierului şi ministrului Sănătăţii.

Mai mult, pe 26 septembrie 2015, SRI ar fi anunţat DEA cu privire la faptele săvârşite în România cu complicitatea companiei americane Dow-Chemical, cerând justitiei americane începerea anchetei.

Pe 4 octombrie 2015, SIE ar fi trimis informări către SRI că persoane monitorizate extern, cetăţeni români cu înalte funcţii în stat, dar şi cetăţeni străini, ar fi implicaţi, pe teritoriul Franţei, Italiei şi Germaniei, în trafic cu heroină industrială.

“Se face precizarea, în informarea SIE înregistrată cu nr SS04610/04.10/2015, că membrii reţelei de traficanţi — cei străini — au fost anihilaţi de către structura anti-drog a Interpol, dar cetaţenii români implicaţi nu, datorită statutului înalt şi a imunităţii conferite de poziţiile cheie pe care le aveau în conducerea guvernului României şi a altor instituţii importante”, precizează sursa citată.

Pe 3 octombrie 2015, o delegatie din SUA ar fi ajuns în România şi ar fi început cercetările cu privire la toate aceste aspecte. În joc este pusă credibilitatea companiei Dow-Chemical. Se prefigura un scandal internaţional imens, un Watergate din care cei care n-ar fi avut cum să scape erau ministrul de Interne Gabriel Oprea, şeful Poliției Române, Petre Tobă, premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis care, deşi fuseseră informaţi, nu luaseră nicio măsură.

Însă totul ar fi fost muşamalizat pe 30 octombrie când clubul Colectiv a luat foc.

Original: SPUTNIK