steampunk heart
Op-Ed

Adevăratul război: războiul împotriva libertății

Cu un cinism incredibil, Comisia Europeană a declarat că cenzurarea presei devine politică oficială a Uniunii Europene.

Aceasta în aplauzele unor societăți fericite că astfel vor fi ”protejați de către propaganda rusă”.

Desigur, prima etapă a acestei cenzuri oficiale va fi aceea că în mass-media nu vor mai fi accesibile decât informațiile propagandei euro-atlantice.

Despre criza din Ucraina cetățenii europeni se vor putea informa doar din show-urile YouTube ale președintelui Zelenski. Operațiunile militare din Ucraina vor fi discutate de specialiști, pornindu-se de la imagini de PC Games. Iubitorii de frumos, vor rămâne cu impresia că tot concursul Miss Ucraina a îmbrăcat uniforma de luptă.

De asemenea, despre armata rusă, se va afla că au rămas fără…benzină (căci, desigur, Rusia duce lipsă tocmai de petrol, nu e așa?) și că este în același timp înfrântă, dar și învingătoare (că doar o Rusie care stă să învingă poate justifica dictatura vigilentă din UE).

Dar să nu credeți că închiderea platformelor mediatice rusești sau apropiate de Rusia din Uniunea Europeană va fi singura consecință.

Gândiți-vă că timp de doi ani de zile, orice rezistență la dictatura justificată sanitar, la campania de vaccinare, la dezastrul impus ca să nu facem o viroză, orice luptă pentru libertate, au fost etichetate ca ”afacere rusească”, ca ”propagandă rusă”, iar iubitorii de libertate au devenit ”oamenii rușilor”.

Chiar de dinainte de pandemia de COVID, orice voce suveranistă, orice voce eurosceptică, orice voce conservatoare, era suspectată că ”e cu rușii”. Asta pentru că mass-media finanțată de Rusia din Occident a fost poate cea mai obiectivă din Europa, pentru că jurnaliștii Sputnik sau Russia Today nu au tratat în logică tabloid problemele cu adevărat importante.

Practic, sub pretextul protejării europenilor de profesionalism jurnalistic și de informații alternative la cele propagandistice, Uniunea Europeană va închide, bloca, sancționa, orice formă de opoziție.

Pur și simplu, coșmarul totalitar se întinde deasupra Europei, după ce doi ani de zile a fost aplaudat de o societate civilă manipulată, obedientă sau cumpărată, că e singurul care ”salvează vieți”, iar acum este susținut, de aceeași societate civilă că ”ne apără de Rusia”.

Toate totalitarismele au găsit justificări.

Toate dictaturile au avut motivații mai mult sau mai puțin nobile. De fapt nu este nici măcar prima dată în istorie când frica indusă propagandistic de Rusia a justificat dictatura. Să nu uităm că Hitler a fost aplaudat și justificat în prima parte a carierei sale tocmai pentru că ar fi ”apărat” Occidentul de Rusia.

În România liderii unui partid ce se consideră conservator, suveranist, naționalist, creștin, au solicitat încă înainte de acest moment negru pentru libertatea de expresie, ca Sputnik să fie închis. Așa credeau liderii aceia că partidul lor nu va fi considerat un ”partid rusesc”.

Vestea proastă pentru ei este aceea că, oricât de anti-ruși, chiar rusofobi s-ar declara ei, oricât ar aplauda cenzura euro-atlantică, eticheta le-a fost aplicată.

Așa cum în timpul pandemiei nu sănătatea ci controlul vieților oamenilor a fost subiectul principal, la fel și acum, nu ”amenințarea rusească” ci amenințarea pentru sistem reprezentată de libertate, este ținta.

Iar ei, fiind suveraniști, conservatori, naționaliști, sunt condamnați să fie persecutați, condamnați, poate chiar interziși (orice dictatură ce începe prin a lichida libertatea de expresie, va merge și spre lichidarea libertății de acțiune) pe motiv că sunt ”oamenii rușilor”.

Source: SPUTNIK – RO