steampunk heart
#chinesevirus

Cercetătorii chinezi au creat o tulpină mutantă de coronavirus care atacă creierul. „Această nebunie trebuie oprită”, avertizează oamenii de știință occidentali

Potrivit Daily Mail, cercetători din Beijing au clonat un virus asemănător cu COVID, găsit la pangolini și numit GX_P2V, și l-au folosit pentru a infecta șoarecii.

Șoarecii au fost modificați genetic pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua cum ar reacționa virusul în organismul uman.

Toate rozătoarele infectate cu patogenul GX_P2V au murit în decurs de opt zile, ceea ce cercetătorii au descris drept “surprinzător de rapid”.

De asemenea, au fost înregistrate niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor – sugerând că virusul se multiplică și se răspândește în corp într-un mod unic.

Oamenii de știință europeni și americani au avertizat că descoperirea “subliniază un risc de transmitere a GX_P2V la oameni”.

  • Profesorul Francois Balloux, expert în boli infecțioase la University College London, a scris pe X: „Este un studiu teribil, total lipsit de sens științific. Nu pot vedea nimic de interes care ar putea fi învățat din infectarea forțată a unei specii ciudate de șoareci umanizați cu un virus. În mod invers, pot vedea cum astfel de lucruri ar putea merge greșit…”
  • „Există posibilitatea ca o parte sau întreaga cercetare, asemănătoare cu cea din Wuhan din perioada 2016-2019 care a provocat probabil pandemia COVID-19, a fost efectuată iresponsabil fără măsurile minime de siguranță biologică și practici esențiale pentru cercetarea cu agenți patogeni cu potențial pandemic”, a declarat Richard Ebright, chimist la Universitatea Rutgers din New Brunswick, New Jersey.

Virusul a fost descoperit în 2017

Conform studiului, realizat de Universitatea de Tehnologie Chimică din Beijing, virusul a fost descoperit în 2017, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID. Acesta a fost identificat la pangolinii din Malaiezia – mamifere solzoase cunoscute ca purtătoare de coronavirusuri și bănuit a fi gazda intermediară care a transmis COVID de la lilieci la oameni.

Cercetătorii au clonat virusul și au stocat mai multe exemplare în laboratorul din Beijing, unde a continuat să evolueze. Nu este clar când a fost efectuat noul studiu apărut. Cu toate acestea, cercetătorii au spus că este posibil ca virusul să fi suferit o „mutație de creștere a virulenței” în timpul depozitării și a devenit mai mortal.

În studiu, opt șoareci au fost infectați cu virusul, alți opt cu un virus inactiv și alți opt au fost utilizați ca grup de control.

  • Toți șoarecii infectați au murit din cauza infecției în șapte sau opt zile după infectare.
  • Simptomele au inclus albirea completă a ochilor, pierdere rapidă în greutate și oboseală.

Cercetătorii au descoperit „cantități semnificative” de virus în creierul, plămânii, nasul, ochii și traheile rozătoarelor.

Până în ziua a șasea, încărcătura virală „scăzuse semnificativ” în plămâni, dar creierul animalelor se micșorase, iar nivelurile de virus erau „extrem de ridicate”.

Rezultatele arată că virusul infectează inițial sistemul respirator și apoi migrează către creier – spre deosebire de Covid, care provoacă infecții ale plămânilor inferiori și pneumonie în cazuri severe. Cu toate acestea, au existat exemple în care Covid a fost găsit în țesutul cerebral al pacienților grav bolnavi.

  • „Infecția severă a creierului în stadiile ulterioare ale infecției poate fi cauza principală a morții acestor șoareci”, au declarat cercetătorii.

„Aceasta este prima raportare care arată că un coronavirus pangolin înrudit cu SARS-CoV-2 poate provoca mortalitate de 100% la șoarecii hACE2, sugerând un risc de transmitere a GX_P2V la oameni”, au concluzionat aceștia.

Cu toate acestea, tulpina originală de COVID a ucis, de asemenea, 100% dintre șoareci în unele studii, ceea ce înseamnă că noile rezultate nu pot fi aplicate direct la oameni.

  • Dr. Gennadi Glinsky, profesor emerit de medicină la Stanford, a declarat: „Această nebunie trebuie oprită înainte să fie prea târziu.”

Source: ADEVARUL