steampunk heart
Op-Ed

Comisia Europeana a secretizat cel putin o treime din fiecare contract incheiat cu BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson si alti producatori de vaccinuri

Desi Comisia Europeana are datoria de transparenta fata de cetatenii UE, din ale caror impozite functioneaza, executivul comunitar a actionat fix pe dos, dedandu-se la o scandaloasa secretomanie.

Saptamana trecuta, CE a publicat contractele incheiate cu producatorii de vaccinuri BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, CureVac si Novavax.

„A publicat” este doar un fel de a spune, caci, dupa cum va puteti convinge singuri facand click aici, cel putin o treime din fiecare contract este cenzurat.

Deci dupa ce ca autoritatile pandemice – nu doar din Romania, ci si din strainatate – ne indeamna sa avem incredere in stiinta si sa ne vaccinam, nici macar nu fac efortul de a fi complet transparente si de a publica in integralitate (subliniem: in integralitate) contractele incheiate cu producatorii de vaccinuri, astfel incat cetatenii Uniunii Europene sa stie clar la ce riscuri se expun daca se lasa vaccinati.

Cel care a scos la iveala manevra Comisiei Europene duminica, 31 octombrie 2021, a fost europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes, intr-o conferinta de presa comuna sustinuta cu eurodeputatii Ivan Vilibor Sinčić (Croatia), Francesca Donato (Italia) si Christine Anderson (Germania). Cu totii s-au pronuntat impotriva certificatului verde (certificatului digital), avertizand ca documentul restrange nepermis de mult libertatea de miscare si alte drepturi si libertati si ca existenta lui contrazice insele fundamentele Uniunii Europene.

Mai jos veti gasi atat declaratia lui Terhes (cu subtitrari romanesti), cat si conferinta completa, continand si discursurile celorlalti europarlamentari (fara subtitrari), precum si arhiva cu documentele cenzurate publicate de CE.

Prezentam luarea de pozitie a lui Chris Terhes, insotita de declaratiile facute dupa conferinta:

„Stiti, [ca europarlamentari] am fost alesi de catre oameni (asa spune Tratatul), dar nu trebuie sa uitam ca suntem alesi aici pentru oameni.

Trebuie sa avem in minte ce e mai bine pentru oameni, deoarece acesta este motivul pentru care ei ne-au ales aici, in Parlamentul European.

Tuturor acestor lideri ai Parlamentului European le place sa se laude pe sine, de fiecare data cand merg intr-o conferinta de presa, si sa spuna ca aceasta este cea mai democratica institutie a Uniunii Europene.

Intrebarea pentru ei este: E cu adevarat asa?

Le-ati spus acestor oameni in Parlament, cand ati ales sa-i deposedati de drepturile lor fundamentale, de ce ati facut-o?

Vedeti, avem toate aceste tratate, despre care vorbea si colegul meu, care prevad ca niciun tratament medical nu poate sa-ti fie impus decat daca decizi asupra lui LIBER si in urma unui CONSIMTAMANT INFORMAT.

In mod clar, ceea ce acesti [lideri] fac in prezent, sa conditioneze accesul in Parlament de posesia acestui certificat verde, violeaza aceasta libertate a oamenilor de a alege cu ce doresc sa fie vaccinati sau testati.

Dar exista si celalalt aspect, iar intrebarea pe care v-o adresez nu doar voua, in Parlament, ci si fiecarui cetatean european, ca sa va intrebati propriile guverne, este:

Ati fost voi informati cum se cuvine despre ceea ce se intampla?

Pentru ca am avut multe dezbateri, la inceputul acestui an, in Parlament, unde am solicitat acces neingradit la contractele semnate intre aceste companii producatoare de vaccin si Uniunea Europeana.

Si citez dintr-un articol din Euractiv din 22 ianuarie 2021, care spune urmatoarele:

«Contractul semnat intre firma farmaceutica si Comisia Europeana in noiembrie 2020 a fost pus la dispozitia europarlamentarilor marti intr-o forma cenzurata, dupa ce firma a fost de acord ca respectivele contracte sa poata fi cercetate».

Poftim? POFTIM?

Asadar, se impune un produs medical asupra cetatenilor europeni fara ca ei sa stie ce scrie in aceste contracte? Nu doar ca ei nu stiu, dar nu stim nici noi, ca europarlamentari, ce e in ele!

Deci dupa multa presiune in Parlament (astfel cum spune si articolul), aceste contracte ne-au fost puse la dispozitie noua si publicului.

Si doresc sa va arat unele dintre acele pagini. Si spuneti-mi voi daca e OK ca cetatenii europeni sa fie expusi la aceasta situatie, in care nu pot merge la serviciu, nu pot intra intr-un magazin, nu pot sa-si duca copiii la scoala, nu se pot deplasa liberi dintr-o tara in alta, decat daca, intr-un caz, sunt vaccinati cu unul dintre aceste produse.

Asadar, aici sunt contractele care au fost publicate de catre Comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit.

Iar acum am sa va arat paginile… Acestea sunt paginile… Vedeti?

(Eurodeputatul croat Ivan Sincic: ei numesc asta transparenta!)

Asadar, acesta [transparenta] este principiul fundamental al democratiei – corect? Va intreb: este asta transparenta? Vedeti ceva? Ca noi nu vedem!

Banii cetatenilor europeni au fost dati de Ursula von der Leyen acestor companii [farmaceutice]. Ce s-a intamplat cu acei bani? Unde sunt? De ce nu sunt deschisi fata de oameni si complet transparenti, astfel incat sa stim cu totii ce se intampla?

Diferenta dintre tiranie si democratie e foarte simpla. Cand guvernul stie totul despre tine, aceea este tiranie. Stiu cum e sa traiesti intr-o tiranie. Cand tu stii totul despre guvern, aceea este democratie.

Deci aici ne aflam in acest moment: laudand aceasta institutie, drept cea mai democratica institutie din Uniunea Europeana, dar nici macar noi, ca europarlamentari, ca alesi direct de catre oameni pentru oameni, nu am putut vedea aceste contracte.

Asa cum am spus saptamana trecuta, suntem aici pentru voi si ne vom lupta pentru voi.

Stiu ca multi dintre voi, din toata Europa, o duceti greu in acest moment, la fel cum greu o duc multi dintre voi, cei care lucrati pentru institutiile europene.

Asa cum un fost presedinte american a spus: ‘Libertatea e doar la o generatie distanta de disparitie’.

Traim genul acela de timpuri in prezent si este datoria noastra si chemarea noastra sa luptam pentru libertate. Va multumesc.

(Afirmatiile de dupa conferinta:)

Cum poti, ca stat, sa-ti constrangi propriii cetateni sa se vaccineze cu produse medicale ale unor firme medicale private, produse ce sunt achizitionate in urma unor contracte dintre Comisia Europeana cu respectivele firmele, contracte la care, insa, cetatenii expusi la aceasta presiune infernala sa se vaccineze nu au acces complet?

Nu doar ca cetatenii nu au avut acces la aceste contracte, dar nici ca europarlamentari nu am avut acces. Romanii TREBUIE sa-i intrebe pe senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei daca au vazut aceste contracte. Cum poti sa votezi impunerea vaccinari oamenilor cand nu ai vazut aceste contracte?”

Original: LUJU