Search and Hit Enter

COVID-19: O comparație Klaus Iohannis – Viktor Orban pe date concrete

Jurnalista de investigații și realizator TV Oana Zamfir făcea, acum două zile, o comparație între situațiile pandemice din Ungaria și România.

  • ”Ungaria: incidență 0,6 – Zona verde. Romania incidență 4, zona roșie”, scrie Oana Zamfir.

De asemenea, jurnalista pune pe masă alte câteva date despre Ungaria:

  • ”Produce antiviralul Favipiravir încă de anul trecut, ba chiar cu 3 producători.
  • ”Antiviralul este gratuit dat cetățenilor maghiari în baza rețetei de la medic”.
  • ”Ungaria produce și Remdesivir”
  • ”Ungaria face asta deși și-a vaccinat cca 56 la sută din populație, în cazul vârstnicilor chiar peste 80 la sută”.

De partea cealaltă, Oana Zamfir subliniază că România ”nu i-a dat nici acum ok Terapiei Cluj să producă amărâta de pastilă”.

”În Romania nu o poți lua cu rețeta de la medicul de familie și cu ridicare de la farmacia din colț ca să nu mai ajungi în stare gravă la spital”, scrie Oana Stancu, conchizând – ”Asta nu e DOAR PROSTIE! Asta e altceva!”.

Ar fi de adăugat că, România, ”statul care a eșuat” condus de Iohannis nu este numai în Zona Roșie ci nici măcar nu are soluții clare pentru tratarea pacienților – și a politizat vaccinarea.

Faptul că Orban Viktor a permis folosirea tuturor vaccinurilor – inclusiv cele din Rusia și China – a permis maghiarilor și medicilor din țara vecină să opteze, iar astfel campania, fără sforțări, a avut succes.

Apropo – premierul Orban a optat pentru vaccinul chinezesc Sinovac, vaccin clasic, cu virus inactivat.

Culmea, UE a aprobat folosirea Sinovac, dar România lui Iohannis nu a auzit. Ea trebuie să cumpere peste 100 milioane de doze de la ”strategicul” Pfizer care, întâmplător, are aceeași acționari principali cu Raytheon, firma care ne ia banii pentru inutilele rachete, altă ”afacere” impusă României de Iohannis.

În plus, pentru cine intră pe pagina de socializare a lui Viktor Orban sau pe cele ale miniștrilor săi vede cum aceștia participă neprotejați, nedistanțați la întâlniri! La noi, Iohannis face tapaj de ”mască” și ”distanțare”, fără a avea, de fapt, soluții reale contra pandemiei.

Să nu mai spunem că în Ungaria nu ard spitale. În România ard, dar nu contează. Nimeni nu pățește ceva, nici un ministru nu e responsabil.

Reamintesc că, recent, Iohannis și-a permis să persifleze Ungaria lui Orban Viktor – „Este ca într-o familie unde cei mai mulți au un văr de-al doilea care din cinci în cinci minute calcă în străchini. Oricum, nu-l dăm afară, că-i rudă. Încercăm așa să-i mai dăm lecții, să-l integrăm, să-l liniștim, cred că asta e soluția”.

Față de cele de mai sus, legate de pandemie, ar trebui să mai adaug și alte exemple, apropo de dezideratele României. Cum ar fi viza pentru SUA – Ungaria nu mai are nevoie; România lui Iohannis se milogește pentru programul loteriei vizelor.

Sau independența energetică: Ungaria, așa cum menționam, s-a asigurat de un contract avantajos cu Rusia, tot cu Rusia și-a construit centrale atomice – și, ce să vezi, România fălosului Iohannis cumpără de multe ori curent electric din Ungaria. Care nu are nici cărbune, nici ”salba de hidrocentrale”, așa cum se spunea, cu mândrie, pe vremea lui Ceaușescu.

Original: SPUTNIK RO

Tags: