steampunk heart
Op-Ed

Cristoiu lovește dur în premierul Ciucă: ‘a fost lovit de blestemata boală a Cotcodăcitului’

Ion Cristoiu, celebru pentru expresiile sale ironice din care unele au devenit porecle și vorbe de duh cunoscute la nivel național, îl critică pe premierul Ciucă pentru că a intrat în jocul aparențelor politicianiste.

”N-a trecut nici o săptămînă de cînd e premier și Nicolae Ciucă a și fost lovit de blestemata boală a Cotcodăcitului”, spune Cristoiu pe blogul său.

Pe lângă faptul că, în istoria postdecembristă, desemnarea lui Nicolae Ciucă se constituie într-o premieră, acest lucru este neobișnuit și în UE, ca șef al unui Guvern democratic să fie pus un general de carieră, fost șef al Statului Major.

Cristoiu amintește că, la trecerea sa în rezervă, Nicolae Ciucă făcea mare caz de renunțarea la cariera militară și își reafirma convingerea mărturisită public și altădată, că „nu am nevoie de popularitate, pentru că nu sunt și nu voi fi politician”.

Cristoiu explică faptul că afirmația „nu am nevoie de popularitate” ținea de convingerea generalului că și dacă va fi demnitar el nu va fi un politician român ros de năravurile politicianismului, între care la loc de cinste se situează „nevoia de popularitate”, sau altfel spus nevoia de publicitate, nevoia de cultivare cu orice preț a imaginii, de oglindire cu orice preț în media.

Cotcodăcitul ca prestație de demnitar

Cristoiu numește această preocupare exclusivă pentru imagine drep ”cotcodăcit ca prestație de demnitar”:

„Rămîne un mister de ce găina simte nevoia să cotcodăcească ori de cîte ori face un ou. Ea produce zilnic un ou și prin urmare facerea unui ou nu mai merită demult breaking news-ul unui cotcodac. Premierii de pînă acum ai României au transformat în cotcodăcit mediatic tăierea de panglică”, descrie jurnalistul această meteahnă a politicienilor români.

Pe 25 noiembrie 2021, Nicolae Ciucă a fost investit ca premier, un personaj care, deși membru al PNL nu s-a manifestat ca demagog politicianist, n-a atacat alte partide, n-a fost un Clănțău mediatic și mai ales n-a părut atras de popularitate, de Cotcodăcit, prezintă Cristoiu în ce ar fi constat soluția excepțională de a avea premier un fost general. Dar, supriză…

”Ce-a făcut Nicolae Ciucă din ziua investirii pînă azi ca premier? A cotcodăcit! În săptămîna care se încheie de cînd e premier Nicolae Ciucă n-a făcut nimic deosebit în planul resetării României. Să admitem că timpul s-a dovedit prea scurt. Da, dar în schimb, Nicolae Ciucă a făcut enorm în Planul Cotcodăcitului”, nu-l iartă jurnalistul pe premier pentru prestația sa.

El dă ca exemplu aducerea unor români din Africa de Sud cu o cursă Tarom care, în planul activității unui premier, este o decizie minoră, de rutină aproape.

Dar…

”Nicolae Ciucă i-a dat în plan mediatic proporțiile aducerii pe Pămînt de pe stația orbitală pe cale să explodeze a unui echipaj… Ditamai Cotcodăcitul, menit a anunța națiunea că Guvernul lucrează, că premierul se preocupă personal de soarta românilor care n-au curse aeriene pentru a pleca din Africa de Sud și din Maroc”, râde Cristoiu pe seama apucăturilor politicianiste ale premierului.

Cum este păcălit Nicolae Ciucă de consultanți

Pentru jurnalist e clar că generalul Nicolae Ciucă a încăput pe mâna șarlatanilor de profesie care sunt așa-zișii consultanți de imagine. Bietul general a fost convins de acești șarlatani că are o problemă, o mare problemă de imagine – cea de militar fără suflet – și că prin urmare trebuie să-și facă de urgență o imagine de cuconiță sensibilă, moartă de grija românilor, crede Ion Cristoiu.

Dar ”cotcodăcitul” cu aeronava Tarom a fost urmată, luni, 29 noiembrie 2021, de o nouă acțiune de PR: Nicolae Ciucă a vizitat o firmă de pui, își continuă Cristoiu ironiile.

”Inspirată din vizitele de lucru ale Tovarășului, vizita la ferma de creștere a puilor s-a înscris în aceeași campanie de înfățișare a lui Nicolae Ciucă în ipostaza de premier preocupat de problemele românilor… Admițînd însă că voia să vadă niște pui, ca să-și dea seama că se deosebesc de tancuri, de ce trebuia Nicolae Ciucă să cotcodăcească mediatic despre asta?”, se arată Cristoiu neiertător față de asemenea preocupări.

Original: SPUTNIK – RO