Search and Hit Enter

Floriana Jucan demască făcătura din Pandemie, pe linia SUA – România, cu Zuckerman vedetă!

Cunoscuta publicație ”Q Magazine” iese din nou în evidență demontând un fals de care s-au folosit oficialitățile române, dar și ambasadorul Zuckerman, care a pozat în vedeta ”combinației”.

Prezentând articolul revistei sale pe pagina de socializare, apreciata jurnalistă Floriana Jucan dă cel mai obiectiv și cuprinzător titlu: ”Cum se face un FAKE NEWS”.

”Mai multe site-uri respectabile de presă din România (Presshub.ro, Ziare.com, Alba24.ro, Libertatea.ro) au anunțat că “100 de ventilatoare donate de Statele Unite ale Americii au ajuns în România”” – consemnează Floriana Jucan – nu fără ironie, după cum se va vedea.

De fapt, scrie jurnalista – ”În realitate, SUA au donat 200 de ventilatoare, e drept, dar NU nouă, partenerul strategic, ci Rusiei, dușmanul nostru de moarte”. Desigur, ”dușman” în concepția paranoică promovată asiduu de anumite grupări și publicații, printre care și unele dintre cele citate.

”România A CUMPĂRAT din America 200 de ventilatoare medicale, cu 11.300 de euro bucata, potrivit declarațiilor făcute de Cornelia Naghy, președintele ONAC, pentru Q Magazine”, scrie Floriana Jucan – iar mai multe detalii în acest sens le găsiți în articolul atașat.

100 dintre aceste ventilatoare au ajuns la București săptămâna trecută, ”iar celelalte sunt pe drum” și, atenție, detaliu important: ”Sosirea primelor 100 de aparate a fost omagiată într-un eveniment de anvergură de la care nu au lipsit Ludovic Orban, Raed Arafat, ambasadorul Zuckerman și alte notabilități”.

”Practic, am sărbătorit plata facturii”, comentează sarcastic dar realist Floriana Jucan. Și, adăugăm noi, reclama lui Orban și Zuckerman! Controversatul ambasador a pozat într-un fel de vedetă a manifestării, într-un mod cu totul deplasat – pentru că e vorba de momente dramatice, nu festive! – eroare pe care predecesorul său, profesionistul Hans Klemm, nu ar fi comis-o!

Și, atenție la un alt detaliu oferit de revista Florianei Jucan: ”Surse din Unifarm (instituție sub autoritatea MS, n.n.) au declarat pentru Q Magazine că ţara noastră avea deja pe stoc 209 ventilatoare şi că nu au reușit să vândă decât două spitalelor românești pentru că nu e cerere”.

Deci, aveam ce ne trebuie în țară – mai mult, folosirea acestor aparate este controversată la ora actuală! Dar, să-i lăsăm Florianei Jucan cuvântul final, plin de ironia talentatei scriitoare și jurnaliste:

”Totuși, Statele Unite, partenerul nostru strategic, ne-au ajutat enorm în această perioadă de criză sanitară, prin asistența în valoare de 800.000 de euro – de asemenea, au plătit şi combustibilul unui transport de echipamente pe care România le cumpărase din Coreea de Sud”.

Fără alte comentarii!

Source: SPUTNIK

Tags: