steampunk heart
Op-Ed

‘Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, e agent dublu: palestinian şi american’ – C.V. Tudor (2012)

Mulţi dintre noi şi-au pus întrebări despre jocul pe care îl face Raed Arafat şi cum a rezistat el de-a lungul mai multor guverne, cu proiectul de intervenţie medicală rapidă, numit SMURD – un serviciu care s-a constituit aproape din nimic.

Conform unor surse din Serviciile Secrete, foarte documentate asupra activităţii individului, povestea acestuia este următoarea.

În 1986, palestinianul Raed Arafat, tînăr sublocotenent al Serviciilor de Informatii palestiniene, a fost trimis în România, sub acoperirea de student străin, în cadrul programelor de şcolarizare a tinerilor din ţările arabe, prin care România încasa, în anii ’80, sume substanţiale în valută, de la statele ai căror cetăţeni erau propuşi pentru diverse calificări.

Apoi, în 1990, el a obţinut diploma de doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, după care a efectuat perioada de rezidenţiat în anestezie – terapie intensivă la U.M.F. Cluj şi U.M.F. Tîrgu Mureş.

Din septembrie 1991 şi pînă în prezent, Raed Arafat este cunoscut ca fondator şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Mureş (SMURD) şi i s-a creat o aură de erou.

Sursele noastre spun că, în afara gradului din spionajul palestinian, Arafat a fost racolat, în 1993, şi de Serviciul de Informaţii al Marinei Militare americane.

Acesta a fost şi momentul în care SMURD-ul, care, pînă atunci, părea tema de casă a unor entuziaşti, a început să crească precum Făt-Frumos, ajungînd la stadiul de fundaţie finanţată de la Bugetul de Stat, devenind parte componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Iniţial, SMURD era gîndit ca o unitate de urgenţă, menită a se dezvolta pe banii românilor şi a fi experimentată tot cu aceste fonduri.

În final, SMURD ar trebui să ajungă principala unitate de intervenţie, în caz de necesitate, care să poată răspunde, în situaţii de urgenţă, apelurilor ce ar putea veni de la bazele NATO. Baze care, atunci, la momentul 1994, erau planificate a fi instalate în următorii 25 de ani pe teritoriul României.

Aceasta este şi explicaţia faptului că pe Arafat nu l-a mişcat de la comanda SMURD nici un guvern, indiferent cine a fost premierul, iar atunci cînd i s-a oferit funcţia de ministru al Sănătăţii, de fiecare dată a refuzat-o nonşalant – pînă recent, cînd, probabil, a primit ordin, de la stăpînii săi americani, să accepte temporar însărcinarea.

Exact cu acest statut foarte dubios al lui l-a şantajat Traian Băsescu.

Reamintim mesajul telefonic (SMS), pe care i l-a dat preşedintele PRM acestui felcer palestinian, la data de 18 ianuarie 2012: „Dragă doctore Raed Arafat, deşi sînt departe de ţară, am aflat că ai fost chemat la Palatul Cotroceni (probabil prin apel telefonic la 112).

Am fost informat de ofiţeri ai Serviciilor Secrete că, în stilul lui cunoscut, Traian Băsescu te-a şantajat cu nişte Dosare de apartenenţă la structuri informative străine – dar eu nu pot crede una ca asta!

Păcat că i-ai abandonat pe acei români care au fost ciomăgiţi, arestaţi şi amendaţi ca să te apere pe tine, care acum i-ai trădat.

Te simţi bine că un medic român valoros, Andrei Georgescu, a fost umilit şi dat afară, pentru a-ţi face ţie loc?

Şi încă ceva: dacă tot te-ai deplasat la Bîrlogul Chiorului, de ce nu ţi-ai făcut datoria de medic, care te obliga să-l bagi pe acel pacient furios în cămaşă de forţă şi să-l duci cu ambulanţa SMURD direct la ospiciu? Pentru că se chinuie şi el, dar îi chinuie şi pe alţii“.

Original: Corneliu Vadim Tudor – FB – 2012