steampunk heart
Uncategorized

Primele proteste masive anti-restricții COVID-19 din România

Este pentru prima oară când protestele anti-restricții au luat asemenea dimensiuni și în România, semn că mișcarea protestatară ia amploare.

Protestele nu au avut loc doar în București, ca în trecut, ci și în alte orașe din țară, precum Timișoara, Brașov sau Cluj.

A fost și momentul în care liderii acestor proteste, senatoarea Diana Șoșoacă, avocatul Dan Chitic sau mai tânăra Iosefina Pascal, Pompiliu Diplan s-au remarcat prin discursurile lor în fața mulțimilor și s-au consacrat ca vectori de imagine și de mesaj, în dauna unui partid cum ar fi AUR care, mutat la protestele de la Cluj, a fost depășit în prestanță și impact de prezența de spirit și de elanul revoluționar al lui Șoșoacă.

Protestele de astăzi din România au fost făcute în paralel cu manifestații similare din întreaga lume, unde prezența a fost mult mai mare decât în România, iar conflictul cu forțele de ordine a ajuns la violențe, de multe ori.

Protestatarii români au fost pașnici, dar, pentru aceea, Jandarmeria tot a anunțat că îi va amenda pe organizatori ca și pe cei filmați care au încălcat normele sanitare.

În București, proteste s-au desfășurat în Piața Victoriei, Piața Universității, Parlament. Protestatarii au mărșăluit pe străzi.

Source: SPUTNIK [Galerie foto]