Search and Hit Enter

Raed Arafat e MI6. Iohannis știe.

”Lațul” anchetelor care păreau să îl ”sufoce” din nou pe secretarul de stat Raed Arafat a fost ”lărgit” la timp. Intervenția influentelor agenții guvernamentale britanice venind și de această dată la fix pentru a îl salva pe cel care de atâta amar de vreme conduce detașat topul încrederii românilor. Ceea ce nu face decât ca frustrarea structurilor contrainformative să atingă din nou culmi nebănuite, mai ales la nivelul sistemului unde aproape că se bagă mâna în foc că ”Raed Arafat e MI6”!

Mai ales că un prim eșec major de ”extragere” a celui care a copilărit în Nablus, în nordul Cisiordaniei palestiniene, de unde, la doar 16 ani, a aterizat la Pitești pentru a studia limba română, a fost înregistrat încă de pe vremea de glorie a lui Traian Băsescu. Atunci când, aflat la apogeul carierei sale politice și pe când încă ținea bine în mâini frâiele sistemului care apoi l-a trădat și pe el, fostul jucător președinte ar fi dat curs rapoartelor contrainformative primite la Palatul Cotroceni. Forțând astfel debarcarea lui Raed Arafat din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

Ceea ce a urmat însă a scurtcircuitat letal sistemul de forță românesc, mobilizarea virtuală la revolta populară care a dus la violențe de stradă și era aproape și de debarcarea președintelui Băsescu luând prin surprindere pe toată lumea. În frunte cu chiar serviciile secrete, cele care au început de atunci să își facă mult mai atente ”temele” în ceea ce îl privește pe ”doctorul” Raed Arafat. Fără a avea însă și ocazia de a transmite ”beneficiarilor legali” concluziile verificărilor suplimentare. Mai ales pe timpul guvernării Ponta, atunci când Raed Arafat era deja perceput în anumite medii drept premierul de facto al României. Iată însă că după ce Klaus Iohannis nu doar că a cerut public ”capul” lui Raed Arafat, dar a și dat un ultimatum fără echivoc ministrului Marcel Vela privind ”reevaluarea” acestuia, zarurile păreau a fi din nou aruncate.

Mai ales că procurorii DNA apucaseră deja să șteargă praful de pe dosarele ”Ambulanța”… Numai că Raed Arafat s-a dovedit din nou ”indestructibil”! Ci nu pentru că l-ar fi salvat izbucnirea pandemiei de COVID-19! Ci pentru că dacă ”oamenii președintelui” nu au reușit să îl facă pe Klaus Iohannis să renunțe la ”ejectarea” din sistem a lui Raed Arafat, au făcut-o totuși consilierii BND ai șefului statului. Cei care l-au convins că este mai bine să nu se atingă de Raed Arafat, dacă nu vrea să aibă soarta lui Băsescu…

”Legendat” american…

Desigur că dacă varianta de lucru adoptată mai nou și la Palatul Cotroceni s-ar confirma, operațiunea discretului sprijin al ”inteligenței” britanice pentru doctorul Raed Arafat este una cu atât mai mare cu cât acesta conduce de ani buni în topul încrederii românilor față de conducătorii statului. Mai mult decât atât, MI6 și-ar dovedi încă o dată renumele unor reușite strategii pe termen lung în țara noastră. Mai ales că există inclusiv informații că și alte cariere de succes în România a unor cetățeni străini, în special arabi ar avea același artizan.

Toți aceștia continuând să se bucure fie și pe persoană fizică de ”protectoratul britanic”. Mai ales că ani de zile același Raed Arafat a fost”legendat” la vârful sistemului drept ”american”, mai ales după nenumăratele specializări efectuate de acesta la US Department of Homeland Security, Federal Emergency Management Agency(FEMA), Emergency Management Institute…Oricum, tras serios de mânecă de către emisarii Cancelariei germane, Klaus Iohannis și-a călcat pentru prima dată de când și-a asumat rolul de ”mascul alfa” al politicii românești pe orgoliu și a renunțat la schimbarea lui Raed Arafat. Mai mult decât atât, a înghițit o nouă umilință prin acceptarea secretarului de stat de la MAI la ”ședințele operative de comandă” de la Palatul Cotroceni, deși tot oamenii președintelui îi dăduseră acestuia ”interzis” aici.

Însă Iohannis pare să fi învățat ceva din atât din ”lecția” lui Băsescu, cât mai ales din cea a lui Victor Ponta. Cel care a respectat întocmai misiunea primită din partea ”vechii gărzi” a SIE prin intermediul generalului Silviu Predoiu, punându-și toată logistica politică la dispoziția celui care până acum a refuzat orice demnitate mai înaltă în statul român. Numai că lucrurile par a se schimba, ceea ce și poate explica în bună măsură surescitarea din zilele acestea de la vârful sistemului. Și mai ales printre oamenii președintelui care erau siguri că de această dată pandemia și achizițiile medicale în stare de urgență le va da prilejul să închidă definitiv ”cazul” Raed Arafat. Dar, ”ghinion”…

Original: Ziarul National – Catalin Tache – 28.07.2020

Note:

”Este oare, în condițiile date, ISU cu al său “comandant”, o formațiune paramilitară, deși legea interzice organizarea și funcționarea organizațiilor paramilitare pe teritoriul României?”

1. ”De ce un civil, medicul Arafat, are titulatura de “Comandantul acțiunii”, în condițiile în care nu mai suntem demult în Stare de Urgență?”

2. ”De ce civilul Arafat, poartă uniformă cu însemne militare/militarizate, în condițiile în care el NU este cadru militar activ sau în rezervă?”

3. ”De ce un civil, în speță medicul Arafat, deține controlul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, deci și al SMURD, care are în componența sa militari activi, deși el nu are calitatea de militar?”.

Aspectul ciudat este că în Comitetul director al Fondației pentru SMURD găsim aproape numai oameni cu legături în zona militară sau a serviciilor secrete.

Tags: