steampunk heart
Uncategorized

Un fost șef SIE nu exclude implicarea CIA în afacerile ilegale ale Hexi Pharma

Dezvăluirile Laurei Condrea(Georgescu), fosta soție a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, au aruncat în aer structurile de putere ale României.

Fostul director al SIE, Ioan Talpeș, a oferit joi câteva declarații postului de televiziune B1TV despre așa-zisa listă cu numele agenților SRI, SIE şi CIA implicați în afacerile ilegale ale corporației Hexi Pharma. Conform Laurei Condrea(Georgescu), duminică seara a fost sunată de Brânduşa Constantin, agent CIA, care ar fi amenințat-o că va avea de suferit pentru tot ce a făcut dacă oferă declarații presei.

Întrebat dacă este posibil ca CIA să aibă legătură cu Hexi Pharma, Ioan Talpeş a spus că nu își permite să vorbească altceva, dar că nu crede că așa ceva ar fi posibil, deși a admis că în logica serviciilor de informații sunt acceptabile astfel de legături.

“Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, o astfel de firmă cu misiuni în spații, nu cred că în România, în spații conexe României. Deși în logica spionajului așa ceva este posibil”, a spus fostul şef al SIE, Ioan Talpeş, pentru B1TV.

El a precizat că situația ar deveni inflamabilă dacă dezvăluirile Laurei Condrea(Georgescu) s-ar dovedi reale. Totodată, Ioan Talpeș este de acord că au existat interferențe între servicii și noii oameni de afaceri de după 1990.

“Primii capitaliști din România au fost cei care au lucrat cu serviciile anterior, cu securitatea anterior. Au avut repercursiuni, s-au retras din sistem și s-au angajat în astfel de acțiuni. Relaționările fac parte din natura umană. Dacă cumva serviciile au acționat, atunci trebuie să răspundă”, a spus Talpeș.

Original: SPUTNIK